Direktlänk till inlägg 22 mars 2015
Har provat många olika recept på matbröd utan gluten, men hittills inte lyckats hitta något som både jag och min sambo tyckt varit jättegott... Har bakat något tidigare som funkat, men inte varit någon jättefavorit. Men nu har vi hittat ett äntligen...
Tack till Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson och boken GI dag för dag där jag hittade följande recept
OMEGA-3-bröd
Recept för 1 limpa
6 dl grahamsmjöl
1/2 dl rågkross
1/2 krossat linfrö
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl hackad mandel
1/2 hackade valnötter
4 stora färska dadlar
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form och bröa med lite grahamsmjöl. Hacka de färska dadlarna fint, ta bort kärnorna. Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg i formen.
Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme.
Verkligen underbart gott
#gottbröd #nyttlivigen #ahealthyme #omstart #nystart #afitbodybeforesummer #healthyfood #GI #ulrikadavidsson #olalauritzson
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|