Direktlänk till inlägg 13 april 2015
Helgen var träningsfri. Fredag var vi ute på restaurang och åt. Var inte lätt att välja mat när man har en strikt diet. Vi var på en libanesisk restaurang och åt. Fick en massa mezze och libanesisk sallad till förrätt. Det var nån paprikaröra, grillade aubergineröra, tsatsiki, hummus, kalamata oliver, dolme, bröd, nåt varmt som såg ut som en liten vårrulle med någon typ ostfyllning och falafel. Blev några oliver och så provade jag lite av rörorna fast inte tsatsikin. Sen åt vi en grilltallrik med kryddade köttfärsbiffar, kyckling och fläskfilé med ris, pommes eller cous cous. Jag bad om att få min tallrik utan fläskkött. Köttfärsbiffen var ganska god med kycklingen var gudomlig. Den äter jag gärna flera gånger.
Blev något glas vin till så den här veckan får det bli extra hård träning :-)
Lördag var vi hemma på kvällen och gjorde hamburgare i salladsblad istället för bröd. Har gjort det tidigare men då ska det vara dressing och stekt bacon till. Den här gången blev det inget av det. Supergott verkligen...
Löken var väldigt stark så det var lite för mycket så den åt vi inte upp. Men som sagt supergott. Bara ren köttfärs som är kryddad med salt och peppar och stekt i kokosolja.
Söndag åt vi en jättegod fisk som jag hittade i Ulrika Davidssons kokbok om 5:2. Äter man enligt 5:2 är det 354 kcal per portion. Vi valde att byta ut laxen mot torskrygg.
Sambon åt med cous cous och jag med grönsaker.
Receptet kommer här:
Limelax med räkor
4 portioner
500 g laxfilé
salt och vitpeppar
1 msk olivolja (jag hade kokosolja)
100 g lyxräkor i lag (jag hade frysta räkor som jag tinade upp)
saften från 1 lime
1/2 dl hackad mynta
1 msk färsk, riven ingefära (jag tog 1 tsk ingefära på burk)
1 avokado
500 g färsk sparris
Skär fisken i 4 bitar. Strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken i ca 5 minuter per sida.
Gör under tiden i ordning tillbehören. Häll av lagen från räkorna och lägg dem i en skål. Pressa limesaft över och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Servera fisken med sparris och toppa med räkblandningen. Garnera med lime och en myntakvist.
Verkligen supergott, men nästa gång tar jag lite mindre ingefära om jag tar den på burk, det blev lite väl mycket ingefärasmak...
Vi hade frysta filéer av torskrygg och gjorde i ordning 4 st så vi hade till lunch idag också. Supergott verkligen
Dags för träning och ikväll blir det kycklingjärpar, ytterligare ett recept från den boken. Bild och recept kommer i morgon.
#nyttlivigen #ahealthyme #omstart #nystart #afitbodybeforesummer #healthyfood #nisugar #striktkost #striktträning #träning #snyggkropptillsommaren #godmat #nyttigmat #5:2 #ulrikadavidsson
Spännande väntan nu... I kväll ska jag få förslag på program från "min" PT de kommande tre månaderna. I morgon startar vi upp med ett samtal via skype för en uppstart med plats för eventuella frågor och så. Sen vet jag inte om vi kör igång söndag e...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|