Direktlänk till inlägg 23 oktober 2014
När jag googlat runt har jag hittat en del sidor med recept men det är svårt att veta vad som är bra och gott. Jag fick tips på en sida på nätet som heter hurbrasomhelst där en 24 årig tjej ger tips om bra recept utan socker, mjölk och vetemjöl. Såg henne på morgontv för ett tag sen då hon pratade om sin bok "Friendly food". Glömde bort sidan men som sagt så fick jag tips om den för ett tag sen och kollade runt lite. Där hade hon ett recept på ett matbröd som hon beskrev som "helt galet gott" och då måste man ju prova det, eller hur? :-)
Hur som helst, åkte iväg och köpte de ingredienser som jag inte hade hemma (vilket var ganska många) och satte igång att baka. Efter ett tag luktade det gudomligt i köket och jag verkligen längtade efter att få provsmaka. Det var verkligen "helt galet gott" hon hade rätt. Sambon godkände och sonen sa att jag måste baka det fler gånger. Nu har jag förberett helgens frukostmackor genom att baka idag. Bilder och recept kommer nedan:
"Degvätskan" består av ägg och någon typ av mjölk. Jag använder kokosmjölk.
Inget vetemjöl utan mandelmjöl, kokosmjöl och rismjöl.
Smaksättningen är örtsalt och brödkryddor.
Degen är mer som en tjock smet än en vanlig bröddeg. Här innan gräddning.
Visst ser det väl helt galet gott ut?
Helt galet gott bröd
1 bröd
Ungstemperatur 200 grader, gräddas i 30-40 min.
3 ägg
2 dl valfri mjölk, jag använde kokosmjölk
1/2 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm Herbamare örtsalt
1 msk brödkryddor
Gör så här:
Förvara brödet i kylskåpet. Ät och njut!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|