Direktlänk till inlägg 23 oktober 2014

Gott matbröd

Av M H - 23 oktober 2014 15:18

När jag googlat runt har jag hittat en del sidor med recept men det är svårt att veta vad som är bra och gott. Jag fick tips på en sida på nätet som heter hurbrasomhelst där en 24 årig tjej ger tips om bra recept utan socker, mjölk och vetemjöl. Såg henne på morgontv för ett tag sen då hon pratade om sin bok "Friendly food". Glömde bort sidan men som sagt så fick jag tips om den för ett tag sen och kollade runt lite. Där hade hon ett recept på ett matbröd som hon beskrev som "helt galet gott" och då måste man ju prova det, eller hur? :-)


Hur som helst, åkte iväg och köpte de ingredienser som jag inte hade hemma (vilket var ganska många) och satte igång att baka. Efter ett tag luktade det gudomligt i köket och jag verkligen längtade efter att få provsmaka. Det var verkligen "helt galet gott" hon hade rätt. Sambon godkände och sonen sa att jag måste baka det fler gånger. Nu har jag förberett helgens frukostmackor genom att baka idag. Bilder och recept kommer nedan:


"Degvätskan" består av ägg och någon typ av mjölk. Jag använder kokosmjölk.

     


Inget vetemjöl utan mandelmjöl, kokosmjöl och rismjöl.

 

 

Smaksättningen är örtsalt och brödkryddor.
 


Degen är mer som en tjock smet än en vanlig bröddeg. Här innan gräddning.

 

 

Färdiggräddat
 


Visst ser det väl helt galet gott ut?

 

 

Helt galet gott bröd

1 bröd

Ungstemperatur 200 grader, gräddas i 30-40 min.


3 ägg
2 dl valfri mjölk, jag använde kokosmjölk

1/2 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm Herbamare örtsalt
1 msk brödkryddor

 

Gör så här: 

  • Sätt ungen på 200 grader.
  • Klä en brödform med bakplåtspapper, jag använde en rund springform.
  • Vispa äggen luftiga och vispa därefter ner mjölken.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Vispa ner de torra ingredienserna tillsammans med mjölken och äggen till en jämn smet.
  • Häll smeten i den klädda formen och ställ in den i mitten av ugnen.
  • Grädda brödet i 30-40 minuter. Brödet ska ha en krispig yta och motståndet ska kännas stumt när du ”slår” lite lätt på det i mitten. Om det sjunker ner i mitten låter du det vara inne ett tag till. (Jag gräddar i 35 minuter)


Förvara brödet i kylskåpet. Ät och njut!!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M H - 13 april 2015 18:55


Träningen gick kanonbra. Ökade lite hastighet på löpbandet. Ska öka med 0.3-0.5 varje vecka så det var dags att ta det lite snabbare. Den övning som varit jobbigast, jägarvila med hantlar gick idag väldigt bra. Skönt...   Middagen blev en god kyc...

Av M H - 13 april 2015 13:51

Helgen var träningsfri. Fredag var vi ute på restaurang och åt. Var inte lätt att välja mat när man har en strikt diet. Vi var på en libanesisk restaurang och åt. Fick en massa mezze och libanesisk sallad till förrätt. Det var nån paprikaröra, grilla...

Av M H - 10 april 2015 11:10

...säger de flesta, nu är det fest och vi ska frossa i godsaker både att äta och dricka. Jaha, säger jag då. Inte för mig då... Frosserierna får jag vänta med ett par månader tills jag har kommit till en bra punkt där jag trivs och lite av magen är b...

Av M H - 1 april 2015 14:56

Jaha, då har jag satt igång då. Började mitt "nya liv" i måndags. Vatten, nötter och skinka till frukost. Ja det var ju helt ok. Till lunch är det fisk, kyckling, kött, kalkon eller räkor tillsammans med sallad, grönsaker eller wok som gäller. Samma ...

Av M H - 30 mars 2015 10:45


Jaha, då var det dags på riktigt. Fick mitt anpassade kost- och träningsschema i fredagskväll. Hade en skype chat med "min" PT i lördags för att få svar på frågor och gjorde beställning på de mineraler och vitaminer han sa att jag bör få i mig. De ko...

Ovido - Quiz & Flashcards